El requisit per a poder convertir-se en Centre Blau, en un municipi amb Bandera Blava, és l’existència d’un centre per a visitants, aula de la mar o de la natura, etc., que inclogui entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental sobre els ecosistemes litorals i/o el desenvolupament sostenible, a més d’informació específica i/o activitats relacionades amb el Programa Bandera Blava.
Les aules de la mar són centres d’interpretació del medi marí que posen a l’abast de la ciutadania un conjunt d’elements interpretatius i activitats de contacte amb el medi marí. Aquests equipaments permeten treballar continguts i objectius de l’educació ambiental, a més d’altres temes de diferents àrees en un entorn que disposa d’instal•lacions i recursos adients.
A les Illes Balears l’únic Centre Blau que existeix és el de l’Aula de la Mar de Palma. Donat el seu context d’insularitat i el fet que la mar és un dels elements més importants del medi ambient a les Balears, és fonamental incloure l’aprenentatge del medi marí en tots els sectors de població.
Les activitats que es desenvolupen a l’Aula de la Mar estan adaptades al nivell educatiu al qual van adreçades per tal d’afavorir que els visitants desenvolupin les seves capacitats d’observació i interpretació, experimentant el contacte directe amb el medi i l’aprenentatge mitjançant materials didàctics específics.
El Servei d'Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient gestiona l'Aula de la Mar. A més, disposa de la Guia de recursos i activitats d'educació ambiental, que s'elabora anualment amb l'objectiu de donar suport als interessats en la programació de les activitats ambientals, totalment gratuïtes, que realitzen les diferents administracions i entitats.
Al web del Servei d’Educació Ambiental es poden consultar totes les activitats que s’ofereixen i una explicació detallada de cada una.
Horari de visita: de 8 a 19:30 hores de dilluns a divendres i de 9 a 14 hores els dissabtes (excepte juliol i agost).