RUTA LITORAL
DE PALMA

IntroduccióLA RUTA LITORAL DE PALMA ÉS UN SENDER QUE PASSA PER ZONES AMB VALORS NATURALS, CULTURALS I PAISATGÍSTICS.

Els Senders Blaus són itineraris que uneixen platges o ports amb distintiu de Bandera Blava i que contribueixen a l’ús sostenible del litoral. Són una iniciativa d’ADEAC (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor) que compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient i que fomenta l’ús i la gestió sostenible del medi litoral i el seu entorn, mitjançant la cooperació i retroalimentació entre el sector turístic i l’ambiental.

Els Senders Blaus són un reconeixement als municipis que s’esforcen en la millora i restauració del seu patrimoni natural i etnològic litoral i, al mateix temps, tenen un rerefons social important, ja que són llocs excel•lents per a gaudir de la natura i esdevenen elements vertebradors per al desenvolupament, la salut i el benestar del conjunt de la societat.

La ruta litoral de Palma és un sender que passa per zones amb valors naturals, culturals i paisatgístics. Uneix un Centre Blau, l’Aula de la Mar, amb una platja amb la distinció de Bandera Blava com és Cala Estància.

MAPA RUTA LITORAL DE PALMA

mapa sender blau

zonesEspais d’interès ambiental, cultural i patrimonial

Les activitats d’educació ambiental sobre els ecosistemes litorals i desenvolupament sostenible han fet possible que Sa Petrolera hagi esdevingut un centre blau, Es Carnatge ha estat declarat centre d’interès cultural (CIC) pel seu interès paleontològic i, també, àrea natural d’especial interès (ANEI). Per la seva banda, l’Illot de sa Galera està catalogat com a BIC (bé d’interès cultural). Fets com aquests ens fan veure que la ruta litoral recorre per un entorn privilegiat de Palma.